Tuin­bo­nen met ma­jo­raan en cop­pa di Par­ma

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de coppa in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de coppa zachtjes uit. Schep de coppareepjes uit de pan en op een stukje keukenpapier. Schep de tuinbonen en de majoraan door het vet in de pan en voeg 3 el water en naar smaak zout toe. Leg de deksel op de pan en stoof de tuinbonen in ca. 8 min. zachtjes gaar.
  2. Breng de bonen op smaak met versgemalen peper en laat eventueel het vocht in de pan iets verdampen. Schep de tuinbonen in een schaal en strooi de coppa erover. Lekker met varkensvlees, burgers of slavinken.

Tip:

Vervang voor Hollandse tuinbonen, de coppa di Parma door gerookte spekblokjes. Bak met het spek ook een gesnipperd uitje mee.

Tip:

Coppa di Parma lijkt qua smaak op parmaham, maar is iets vetter. Ideaal om uit te bakken en zo ook een perfecte combinatie met de tuinbonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.