Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd

Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden. 4 personen
4 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
  2. Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.
  3. Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.
  4. Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.

variatietip:

Vervang de dragon door geraspte sinaasappelschil en voeg in plaats van water sinaasappelsap toe. Of vervang de room door crème fraîche, dat geeft dit gerecht een friszuur smaakaccent.

combinatietip:

Jonge doperwtjes zijn van nature zoet. Daarom combineren ze zo goed met pittige smaakmakers als mosterd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Verse doperwten met sjalot en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd

1
1
  • 1 kg verse doperwten

Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.

2
2
  • 25 g boter
  • 1 sjalot
  • 3 el water
  • 2 tl gedroogde dragon

Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten en gedroogde dragon erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.

3
3
  • 1½ el grove mosterd
  • 3 el geslagen room

Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.

4
4

Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.

variatietip:

Vervang de dragon door geraspte sinaasappelschil en voeg in plaats van water sinaasappelsap toe. Of vervang de room door crème fraîche, dat geeft dit gerecht een friszuur smaakaccent.

combinatietip:

Jonge doperwtjes zijn van nature zoet. Daarom combineren ze zo goed met pittige smaakmakers als mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.