Vi­tel­lo ton­na­to van ge­gril­de kalfs­en­tre­co­te

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bestrijk ze met 1 el olijfolie. Verhit de grillpan en gril de entrecotes ca. 3 min. aan één kant tot ze van de ribbels van de pan loslaten. Keer de entrecotes en bak de andere kant in 1 min. lichtbruin. De entrecotes moeten vanbinnen nog rosé zijn. Leg de entrecotes op een plank en laat ze afkoelen.
  2. Halveer het ei en wip de dooier eruit. Schep de uitgelekte tonijn in de keukenmachine. Voeg de eidooier, ansjovisfilets, kappertjes en resterende 2 el olijfolie toe. Pureer alles daarna tot een fijne saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdun de saus eventueel met een scheutje water.
  3. Snijd de afgekoelde entrecotes schuin in dunne plakken en leg ze op een schaal. Lepel de tonijnsaus erover. Dek de schaal af en laat de smaken in de koelkast in minimaal 1 uur intrekken.
  4. Garneer het gerecht eventueel met de rucola. Lekker met warm ciabattabrood en een salade met (kant-en-klare) pestodressing.

Tip:

Kalfsvlees met tonijnsaus is een klassieker. Door het vlees te grillen krijgt de vitello extra smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.