Ge­stoom­de vis met li­moen

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 2 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm een droge koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de sesamzaadjes in de pan goudbruin. Schep ze op een bordje. Trek met een citroentrekker lange reepjes groene schil van de limoen. Pers een halve limoen uit.
  2. Leg de slabladeren in het mandje van de stoompan. Snijd de vis in 2 gelijke stukken, wrijf ze in met zout en leg elk stuk vis in een slablad. Sprenkel het limoensap met 1/2 el gembersiroop over de vis. Maal er royaal zwarte peper boven en strooi er de helft van de sesamzaadjes over. Leg de limoenreepjes op de vis.
  3. Breng in de stoompan een laag water aan de kook en hang het stoommandje erboven. Leg de deksel op de pan en stoom de vis in ca. 7 min. gaar.
  4. Meng de sojasaus met de resterende 1/2 el gembersiroop en resterende 1/2 el sesamzaadjes. Schenk dit in 2 kleine glaasjes of bakjes. Leg de stukken vis met het slablad elk op een warm bord. Zet de bakjes met sojasaus ernaast. Lekker met pandanrijst en een salade van worteljulienne met Japanse dressing.

Tip:

Klop een dressing van 1/2 el Japanse sojasaus, 1 el Japanse rijstazijn, 1 el sesamolie, 2 el zonnebloemolie en wat zout en wasabi. Meng 150 g peenjulienne door de dressing en laat de smaken in ca. 30 min. intrekken.

Tip:

Wilt u lekker maar ook licht eten, zet dan deze op Japanse wijze gekruide, gestoomde vis op tafel.

video

Vis sto­men

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.