Te­riy­a­ki wraps

Eet ‘m op z’n Japans: zittend op de grond, bij de picknick.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht Eet ‘m op z’n Japans: zittend op de grond, bij de picknick. 8 personen
3 94

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep in een kom het vlees en de teriyakisaus door elkaar en marineer het vlees 15 min. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met een theelepel uit. Snijd de stukken in de lengte in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de bosui in dezelfde lange dunne reepjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok. Roerbak hierin de shiitakes goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en schep de shiitakes met een schuimspaan op een bord. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de runderreepjes in 2 min. bruin en gaar. Roer de sesamzaadjes erdoor.
  3. Leg de tortilla's naast elkaar op het werkvlak. Leg het vlees, de paddenstoelen, komkommer en bosui in het midden van de tortilla. Houd rechts een paar cm van de rand vrij. Vouw de rechterkant van de tortilla over de vulling naar binnen. Houd dit aangedrukt en rol de tortilla op.
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Teriyaki wraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki wraps

1
1
  • 500 g runderreepjes
  • 6 el teriyakisaus

Schep in een kom het vlees en de teriyakisaus door elkaar en marineer het vlees 15 min.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

2
2
  • ½ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met een theelepel uit.

3
3
  • 6 bosuitjes

Snijd de stukken in de lengte in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de bosui in dezelfde lange dunne reepjes.

4
4
  • 2 el oosterse roerbakolie
  • 250 g shiitakes

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de shiitakes goudbruin en gaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Breng op smaak met peper en zout en schep de shiitakes met een schuimspaan op een bord.

6
6
  • 2 el oosterse roerbakolie
  • 2 tl sesamzaad

Verhit de olie in de wok en roerbak de runderreepjes in 2 min. bruin en gaar. Roer de sesamzaadjes erdoor.

7
7
  • 8 bloemtortilla's

Leg de tortilla's naast elkaar op het werkvlak. Leg het vlees, de paddenstoelen, komkommer en bosui in het midden van de tortilla.

8
8

Houd rechts een paar cm van de rand vrij. Vouw de rechterkant van de tortilla over de vulling naar binnen. Houd dit aangedrukt en rol de tortilla op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.