Ome­let­rol­le­tjes met no­ri en zalm

Ze lijken dan wel op sushi, maar deze rolletjes met zeewier en pittige wasabiroom mogen ook gewoon bij het ontbijt.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans ontbijt Ze lijken dan wel op sushi, maar deze rolletjes met zeewier en pittige wasabiroom mogen ook gewoon bij het ontbijt. 8 personen
3 41

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1/3 van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
  2. Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met 2/3 van de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.
  3. Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten. Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.
  4. Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Omeletrolletjes met nori en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let­rol­le­tjes met no­ri en zalm

1
1
  • 6 eieren
  • 2 el melk

Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 10 g boter

Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.

3
3
  • 20 g boter

Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.

4
4
  • 4 el zure room
  • 1 tl wasabi

Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten.

5
5
  • 4 norivellen
  • 150 g gerookte zalm

Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.

6
6
  • 50 ml Japanse sojasaus

Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.