Zo­mer­se chee­se­ca­ke met rood fruit

  • gebak
  • 12 stuks
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 12 stuks
3 191

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter en jam erdoor. Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp dun de oranje schil van de sinaasappel. Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en de geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.
  3. Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 30 min. Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid. Laat de taart in de vorm afkoelen en laat de taart daarna in de koelkast in minstens 2 uur koud worden.
  4. Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif het fruit met poedersuiker.

Tip:

Een fruitige Hollandse variatie op de Amerikaanse cheesecake.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Zomerse cheesecake met rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se chee­se­ca­ke met rood fruit

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 50 g boter
  • 250 g Bastognekoeken
  • 2 el abrikozenjam

Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de gesmolten boter en jam erdoor.

3
3
  • 2 g boter

Vet de springvorm in. Druk dit mengsel uit op de bodem van de vorm en maak een opstaande rand van 4 cm hoog.

4
4
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon en rasp dun de oranje schil van de sinaasappel.

5
5
  • 750 g halfvolle vanillekwark
  • 3 eieren

Meng in een beslagkom de kwark met de eieren en de geraspte sinaasappelschil en schenk het kwarkmengsel in de vorm.

6
6

Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak de taart ca. 30 min.

7
7

Steek een satéstokje in de taart. Komt dit er droog uit, dan is de taart gaar. Bak anders nog enkele minuten en controleer hem nogmaals op gaarheid.

8
8

Laat de taart in de vorm afkoelen en laat de taart daarna in de koelkast in minstens 2 uur koud worden.

9
9
  • 200 g rood fruit

Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Maak het rode fruit schoon.

10
10
  • 2 el poedersuiker

Garneer met het rode fruit in het midden en bestuif het fruit met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.