Ge­gra­ti­neer­de ra­bar­ber

Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een van de voordelen van een nagarecht met rabarber: je krijgt nog wat extra groente binnen! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.
  2. Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.
  3. Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct.

variatietip:

Probeer dit gerecht ook eens met (kant-en-klare) appelcompote of een compote van abrikozen met sinaasappel.

Tip:

In mei is rabarber op zijn lekkerst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Gegratineerde rabarber

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de ra­bar­ber

1
1
  • 500 g rabarber
  • 125 g donkere basterdsuiker

Was de rabarber in ruim koud water en laat de rabarber goed uitlekken. Doe de rabarber in een pan, voeg 4 el van de suiker toe en breng alles aan de kook.

2
2

Zet het vuur laag, en kook de rabarber in ca. 10 min. gaar. Laat eventueel een teveel aan vocht verdampen.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Verwarm intussen de grill van de oven voor. Roer de crème fraîche los. Verdeel de rabarber over de schaaltjes, schep de crème fraîche erop en strooi de rest van de suiker erover.

4
4

Zet de schaaltjes op het rooster 10 cm onder het grillelement in de oven en laat de suiker heel licht karameliseren. Serveer direct.

variatietip:

Probeer dit gerecht ook eens met (kant-en-klare) appelcompote of een compote van abrikozen met sinaasappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.