Cla­fou­tis van groe­ne as­per­ges met Chau­mes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de harde onderkant van de asperges en schil eventueel een stukje van onderkant de asperges, als ze wat droog of houtig aanvoelen. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  2. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en strooi de korianderzaadjes erover.
  4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  5. Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.

Tip:

Asperges lenen zich fantastisch voor gerechten zonder vlees. Dit is zo'n voorbeeld, waar overigens vele kaasvariaties op mogelijk zijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.