Ge­vul­de kip­fi­let met groe­ne krui­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de hüttenkäse met de uitgeperste knoflook, basilicum, bieslook, de helft van het eiwit en naar smaak zout en peper.
  2. Snijd de kipfilets tot op 1 cm van de rand als een zakje in. Schep de vulling in de opening. Bestrijk de randen met eiwit en duw ze op elkaar. Pak elke kip­filet strak in een stukje vershoudfolie en leg ze ca. 1 uur in de koelkast.
  3. Wrijf de kipfilets rondom in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin, Sprenkel het citroensap erover en bak ze nog 2 minuten. Schenk de wijn langs de rand in de pan en stoof de kip­filets in ca. 10 min. zachtjes gaar. Leg de kipfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
  4. Schenk 2 el water bij het braadvocht en kook het geheel op hoog vuur nog 2 min. tot een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met tagliatelle en broccoli.

Tip:

Met de vulling is het eenvoudig variëren, bijvoorbeeld een combinatie van peterselie met koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.