Vis­pak­ket­je met ven­kel

Ovengerecht voor volwassenen: de wijn geeft het die fantastische smaak.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ovengerecht voor volwassenen: de wijn geeft het die fantastische smaak. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zout en versgemalen roze peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken.
  2. Snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie.
  3. Bestrooi de visfilets met peper en eventueel zout en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat.
  4. Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar.
  5. Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps en couscous.

bereidingstip:

De pakketjes kunnen van tevoren worden gemaakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Vispakketje met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­pak­ket­je met ven­kel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 50 g boter
  • 2 venkelknollen

Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zout en versgemalen roze peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken.

3
3
  • 2 sjalotjes
  • 4 roodbaarsfilet

Snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie.

4
4

Bestrooi de visfilets met peper en eventueel zout en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat.

5
5
  • 100 ml droge witte wijn

Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar.

6
6

Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps en couscous.

bereidingstip:

De pakketjes kunnen van tevoren worden gemaakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.