Ge­koel­de avo­ca­do­soep

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pluk de blaadjes van de koriander. Houd blaadjes en steeltjes apart. Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. zachtjes. Voeg de bouillon en de steeltjes van de koriander toe, breng alles aan de kook en kook de bouillon 5 min zachtjes. Zeef de bouillon en laat deze in de koelkast goed koud worden. Halveer de avocado's, schep het vruchtvlees eruit en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Klop de avocadopuree en de zure room door de afgekoelde bouillon. Breng de soep heel pittig op smaak met zout, tabasco, gemalen komijn en limoensap. Laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Proef of de soep goed op smaak is. Verdeel de soep over 4 glazen en strooi de korianderblaadjes erover. Lekker met tortillachips gegratineerd met kaas.

Tip:

U proeft dezelfde smaken als in guacamole, maar nu in de vorm van een gekoelde soep.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.