Per­sil­la­de van ham met mos­terd­saus

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 rechte glaasjes (inhoud ca. 125 ml)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
  2. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon. Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes. Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
  3. Snijd intussen de ham in dunne reepjes. Roer als de bouillon is afgekoeld - maar nog niet stijf is - de ham en peterselie erdoor. Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes. Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
  4. Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los. Leg een bordje op een glas en keer ze samen. Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast. Lekker met veldsla en geroosterd brood.

Tip:

Deze Franse klassieker heet 'persillade'. Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.