Car­p­ac­cio met ven­kel

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vul een bakje met water en ijsblokjes. Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken en leg ze 30 min. in het ijswater, zodat ze knapperig worden.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de carpaccio over 4 borden. Klop de dressing nog even door en lepel de helft van de dressing over het vlees. Dep de geschaafde venkel met keukenpapier droog. Verdeel de venkel en kappertjes over de carpaccio. Druppel de rest van de dressing over de borden en maal er zwarte peper over.

Tip:

Meng de dressing, kaas en pijnboompitten die soms bij de carpaccio verpakt zijn en voor dit recept niet worden gebruikt door een zakje rucola.

Tip:

Carpaccio en venkel smaken verrassend goed samen, de venkel geeft het voorgerecht een frisse noot. Niet zo dol op venkel? Kies dan plakjes radijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.