Hel­de­re bouil­lon met to­maat en wa­ter­ker­stoast

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dompel de tomaat 10 tellen in een pannetje met kokend water. Spoel de tomaat af met koud water. Trek de velletjes van de tomaat, halveer de tomaat en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pluk de blaadjes waterkers van de steeltjes.
  2. Verwarm in een pan de bouillon op een zacht vuur. Breng de bouillon op smaak met zout, peper en citroensap. Rooster intussen de boterhammen goudbruin. Laat ze iets afkoelen. Bestrijk de sneetjes brood met roomboter en snijd ze schuin doormidden. Verdeel 3/4 deel van de waterkers over de sneetjes brood en maal er wat peper over.
  3. Verdeel de tomaat en de rest van de waterkers over 4 warme soepborden. Schenk de bouillon op. Serveer met de toast met waterkers.

Tip:

De frisse rode en groene voorjaarskleuren in dit gerecht komen het mooist tot hun recht in klassiek wit serviesgoed.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.