Sa­la­de van bleek­sel­de­rij, ap­pel en ma­ca­da­mi­a­no­ten

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste stengels van de bleekselderij. Pluk de gele blaadjes van de stengels uit het hart en leg ze in een bakje met ijskoud water. Was de overige stengels en snijd ze in ragfijne schuine plakjes.
  2. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Leg de appel in een grote kom en pers de citroen erover uit.
  3. Schep de bleekselderij en mayonaise luchtig door de partjes appel. Breng op smaak met zout en peper. Dep de selderijblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze met de noten over de salade. Lekker bij slavinken, saucijzen of Catalaanse worstjes.

Tip:

De buitenste stengels van de bleekselderij zijn soms te stug voor in de salade. Stoof of kook ze, in combinatie met wortel bijvoorbeeld. Of verwerk ze in de risotto bianco (zie recept elders op ah.nl/recepten). Ook handig: snijd de stengels in stukjes en vries ze in, een beetje bleekselderij in een stoofschotel geeft alle andere smaken meer accent.

Tip:

De macadamianoten geven een heerlijke zachte smaak aan deze voorjaarssalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.