Pit­ti­ge groen­te­bur­gers

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Verkruimel de sneetjes brood (met korst) fijn in de keukenmachine. Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta. Meng het ei met 2 tl zout, en naar smaak tabasco door de puree.
  3. Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op matig hoog vuur in ca. 5 min. mooi bruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel. Lekker met (zelfgemaakte) ketchup, frietjes en een gemengde salade.

Tip:

Serveer de burgers net zoals hamburgers. Bestrijk het snijvlak van 4 geroosterde broodjes met olie en gril ze onder de ovengrill lichtbruin. Leg een blaadje sla op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de groenteburger, dan een plakjes tomaat en daarop (rode) uiringen. Schenk er een lepel knoflooksaus over en dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.