Cros­ti­ni met to­nijn en ra­dijs

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 16 stuks
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de radijs, verwijder het groen en zoek de mooie kleine blaadjes uit voor de garnering. Vul een bakje met water en een paar ijsblokjes. Leg de radijsjes en uitgezochte blaadjes 10 min. in dit ijswater. Dep de radijsjes droog en snijd ze in plakjes en vervolgens in reepjes.
  2. Giet de olie van de tonijn (bewaar deze voor een salade). Maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk en meng er de mayonaise en de kappertjes door. Meng er naar smaak zout door.
  3. Snijd het stokbrood in 16 plakjes en bestrijk ze licht met olie. Verhit de grillpan en rooster de sneetjes brood in enkele minuten goudbruin en krokant.
  4. Bestrijk de crostini met de tonijnmayonaise en leg er een tl radijsreepjes bovenop. Leg de crostini op een schaal. Dep de radijsblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze over de crostini. Serveer direct.

Tip:

Radijsjes, maar ook jonge worteltjes en geschaafde venkel worden lekker krokant als u ze 10 min. in water met een paar ijsblokjes legt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.