Va­nil­le­vin­gers

Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht. 12 stuks
4 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten los. Klop in een ruime kom de boter met de gezeefde poedersuiker tot het mengsel licht van kleur en luchtig is. Roer vervolgens de eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Spatel de bloem luchtig door het beslag.
  3. Schep het beslag in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar reepjes beslag van 8 cm lang en 1 cm breed op het bakpapier. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de koekjes in ca. 20 min. heel lichtbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.

bereidingstip:

Geen spuitzak? Schep het beslag in een stevig, schoon plastic zakje. Knip van een van de hoekjes een puntje met de breedte van 1/2 cm af en u heeft een spuitzak.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Vanillevingers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­nil­le­vin­gers

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 2 eiwitten

Klop de eiwitten los.

3
3
  • 100 g boter
  • 80 g poedersuiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 100 g bloem

Klop in een ruime kom de boter met de gezeefde poedersuiker tot het mengsel licht van kleur en luchtig is. Roer vervolgens de eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Spatel de bloem luchtig door het beslag.

4
4

Schep het beslag in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar reepjes beslag van 8 cm lang en 1 cm breed op het bakpapier.

5
5

Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de koekjes in ca. 20 min. heel lichtbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.

bereidingstip:

Geen spuitzak? Schep het beslag in een stevig, schoon plastic zakje. Knip van een van de hoekjes een puntje met de breedte van 1/2 cm af en u heeft een spuitzak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.