Rös­ti

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp. Meng ze direct door het losgeklopte ei.
  2. Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.
  3. Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.

variatietip:

Rösti is verrassend eenvoudig te maken. Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht. Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.

combinatietip:

Lekker bij vlees in roomsaus of met gebakken eieren en een gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Rösti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rös­ti

1
1
  • 1 ei
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp.

2
2
  • 25 g boter

Meng ze direct door het losgeklopte ei. Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.

3
3

Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.

4
4

Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min.

5
5

Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.

variatietip:

Rösti is verrassend eenvoudig te maken. Met gerookte zalm en zure room is het een supersnel en feestelijk hoofd- of voorgerecht. Het is typisch Zwitsers, oorspronkelijk uit Bern.

combinatietip:

Lekker bij vlees in roomsaus of met gebakken eieren en een gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.