Hon­gaar­se gou­lash

Hartverwarmend stoofgerecht voor wie van stevige kost houdt.

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hartverwarmend stoofgerecht voor wie van stevige kost houdt. 4 personen
3 315

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Fruit hierin de uien zachtjes in ca. 6 min. goudgeel. Roer de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 min. mee. Bestrooi het vlees met zout. Roer het vlees, het paprikapoeder, het karwijzaad, de knoflook en naar smaak chilipeper door de uien. Bak alles al omscheppend tot het vlees rondom grijs van kleur is.
  3. Snijd de paprika's elk in 8 parten. Verwijder de zaadlijsten en was de stukken paprika. Bak de stukken paprika 1 min. met het vlees mee. Schenk heet water in de pan, breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een zo laag mogelijk pitje 2 1/2 uur. Controleer af en toe of er niet te veel vocht is verdampt en voeg dan een extra scheutje water toe. Proef voor het serveren of er genoeg zout en peper in het gerecht zit.

Tip:

Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Hongaarse goulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hon­gaar­se gou­lash

1
1
  • 200 g uien
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g magere runderlappen

Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 40 g margarine
  • 2 el tomatenpuree

Verhit de boter in een braadpan. Fruit hierin de uien zachtjes in ca. 6 min. goudgeel. Roer de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 mespunt chilipeper

Bestrooi het vlees met zout. Roer het vlees, het paprikapoeder, het karwijzaad, de knoflook en naar smaak chilipeper door de uien.

4
4

Bak alles al omscheppend tot het vlees rondom grijs van kleur is.

5
5
  • 3 paprika's

Snijd de paprika's elk in 8 parten. Verwijder de zaadlijsten en was de stukken paprika. Bak de stukken paprika 1 min. met het vlees mee.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 500 ml kraanwater

Schenk heet water in de pan, breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een zo laag mogelijk pitje 2 1/2 uur.

7
7

Controleer af en toe of er niet te veel vocht is verdampt en voeg dan een extra scheutje water toe.

8
8

Proef voor het serveren of er genoeg peper en zout in het gerecht zit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.