Win­ter­mi­ne­stro­ne met pasta­schelp­jes

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote pan, fruit hierin de prei, knoflook en bleekselderij zachtjes 5 min.. Ze mogen niet kleuren. Voeg de winterwortel, de knolselderij, tomatenblokjes, bouillon en tijm toe. Breng de soep aan de kook en voeg naar smaak zout en peper. Kook de soep ca. 10 minuten.
  2. Voeg de pastaschelpjes en kidneybonen toe en kook de soep nog ca. 10 min. tot de pasta gaar is.
  3. Verdeel de soep over vier soepborden en maal er extra zwarte peper boven. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge en ciabattatoast (zie tip).

Tip:

Ciabattatoast: Verwarm de ovengrill voor. Pers een teentje knoflook uit boven 3 el olie. Snijd een ciabattabrood open en bestrijk de snijvlakken met de olie. Leg het brood op het rooster op zo'n 10 cm onder de grill en rooster het goudbruin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.