Cho­co­la­de­kof­fie­pot­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pannetje de slagroom en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade in de room al roerend oplossen. Roer nu de koffie en de suiker erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe om een velletje te voorkomen.
  2. Schenk de chocolade in 4 kleine mooie kopjes en laat de chocolade in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Serveer de toetjes met kleine lepeltjes en geef er eventueel kletskoppen of amandelkrullen bij.

Tip:

Dit toetje is haast een bonbon. U serveert het dan ook in heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.