Hol­land­se po­len­ta met een kro­kant kaas­laag­je

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de ovengrill voor. Breng in een pan 500 ml water met zout aan de kook. Voeg het griesmeel al roerend toe en kook het in 3 min. zachtjes gaar. Het griesmeel is gaar als de griesmeelpap van de rand van de pan loslaat.
  2. Roer de boter en de helft van de kaas door de pap en breng het griesmeel op smaak met zout en peper. Spoel een diep bord om met koud water en strijk het griesmeelmengsel erin uit. Laat het griesmeel in ca. 30 min. opstijven.
  3. Keer het diepe bord op een plat ovenvast bord en laat de griesmeeltaart op de schaal glijden. Strooi de salieblaadjes en de rest van de kaas erover.
  4. Schuif het rooster ca. 15 cm onder de ovengrill in de oven. Zet de griesmeeltaart op het rooster en laat het griesmeel onder de ovengrill goudbruin kleuren. Lekker bij (vegetarische) stoofgerechten of geroosterde groenten.

Tip:

Griesmeel zou u Hollandse polenta kunnen noemen. U bereidt ze op dezelfde manier.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.