Var­kens­fi­let met kro­kant mos­terd­laag­je

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine de tijm en de knoflook fijn, voeg het brood toe en maal het tot kruim. Voeg 2 el mosterd toe en laat de machine nog even lopen tot het kruim een beetje aan elkaar plakt.
  2. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, braad het vlees op hoog vuur rondom goudbruin aan. Leg het vlees in de braadslede, bestrijk de bovenkant van het vlees met de rest van de mosterd. Verdeel het mosterdkruim over het vlees en druk het lichtjes op het vlees aan tot de laag overal even dik is.
  3. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de varkensfilet 25 minuten. Zet de oven uit en de deur op een kleine kier. Laat het vlees nog 15 min. in de oven staan, zodat de sappen zich helemaal door het vlees kunnen verdelen.
  4. Snijd met een scherp mes het vlees in plakken. Lekker met geroosterde pompoen en een salade.

Tip:

Pompoen kunt u tegelijk met het vlees bereiden, in dezelfde braadslede. Snijd voor vier personen 1 kleine pompoen in stukken van ca. 2 x 2 cm, meng ze met wat olie en zout en leg ze om het vlees in de braadslede. De pompoen is tegelijk met het vlees gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.