Ril­let­tes van ge­rook­te ma­kreel

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes. Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  2. Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes. Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

Tip:

Rillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt. In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.