Pe­ren tar­te ta­tin

  • gebak
  • 8 stuks
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 8 stuks
3 167

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.
  3. Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm (pas op voor de hete karamel!). Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
  4. Bak ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Peren tarte tatin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­ren tar­te ta­tin

1
1
  • 150 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 ei

Zeef de bloem. Meng de boter, suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal.

2
2

Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4
  • 4 handperen
  • 25 g roomboter
  • 85 g witte basterdsuiker

Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de boter en de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.

5
5
  • 2 g roomboter

Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.

6
6

Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.

7
7
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml crème fraîche

Bak ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.

8
8

Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.