Poi­re bel­le hélè­ne (peer met war­me cho­co­la­de­saus)

Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert. 4 personen
4 154

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

bereidingstip:

U kunt de peren 's ochtends al bereiden. Maak de saus vlak voor serveren.

variatietip:

Voeg aan het suikerwater 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 2 reepjes sinaasappelschil toe voor een kruidig accent.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Poi­re bel­le hélè­ne (peer met war­me cho­co­la­de­saus)

1
1
  • 4 handperen
  • 300 g suiker
  • 500 ml water
  • 75 g pure chocolade

Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof.

2
2

Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.

3
3
  • 125 ml slagroom

Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room.

4
4
  • 4 bollen vanilleroomijs

Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij.

5
5

Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

bereidingstip:

U kunt de peren 's ochtends al bereiden. Maak de saus vlak voor serveren.

variatietip:

Voeg aan het suikerwater 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 2 reepjes sinaasappelschil toe voor een kruidig accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.