Schel­vis en kas­tan­je­cham­pig­nons

  • hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 69

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 40 g boter in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en roer die samen met de knoflook, dille en 1 tl zout door de boter. Schep de citroenboter op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van de folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de champignons 5 min. Schenk de bouillon erbij en laat 20 min. op laag vuur koken.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de schelvis met peper en zout en bestuif met de bloem. Bak de vis 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Verdeel de champignons over een bord en leg de vis erop. Snijd de citroenboter in plakjes en leg op de vis. Lekker met aardappelkroketten en broccoli.

Tip:

U kunt de citroenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.