Ge­vul­de groen­ten

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 8 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze elk in 4 stukken. Kook ze 5 min. in een pan met water en wat zout. Laat afkoelen en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart. Halveer de tomaten en hol ze uit met een lepel. Houd de zaadjes en het vruchtvlees apart.
  2. Warm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 5 min. glazig. Voeg het gehakt, de knoflook en de tijm toe en bak op middelhoog vuur 5 min. Roer regelmatig. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de zaadjes en het vruchtvlees van de tomaat toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vul de courgette en de tomaat met het gehaktmengsel en bestrooi met het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Zet de groenten in de ovenschaal en bak 20 min. in de oven.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.