Zoe­te sja­lot­ten

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 8 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de rozijnen 20 min. in de witte wijn. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sjalotten, ongeschild, 10 min. Haal uit het water en laat iets afkoelen. Pel het vel eraf.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de sjalotten, de kruidnagels en het laurierblad toe. Bak de sjalotten op laag vuur in 5 min. rondom bruin.
  3. Voeg de rozijnen en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de azijn en de suiker toe en laat 2 min. inkoken tot het vocht een beetje stroperig wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Verwijder voor serveren het laurierblad.

Tip:

U kunt de sjalotten 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.