Ge­smoor­de groen­ten

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 8 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe. Voeg de aubergine en de courgette toe en bak nog 5 min. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de laurier en witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 25 min. zachtjes stoven.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de olijven aan de groenten toe en laat, zonder deksel, nog 5 min. op middelhoog vuur koken. Verwijder voor serveren het laurierblad.

Tip:

U kunt de groenten 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren op laag vuur ca. 10 min. Roer af en toe.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.