Ui­en­soep met gruy­è­re­toast

Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'. 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 min. Schenk de wijn erbij. Laat 5 min. koken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Voeg in de soeppan het water en de bouillontabletten toe en laat 15 min. koken.
  2. Snijd het stokbrood in schuine plakken (1 per persoon). Rasp de Gruyère kaas en strooi over de plakken. Bak de plakken 5 min. in oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van het brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.425 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Uiensoep met gruyèretoast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep met gruy­è­re­toast

1
1
  • 700 g uien
  • 25 g boter

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 min.

2
2
  • 250 ml droge witte wijn

Schenk de wijn erbij. Laat 5 min. koken.

3
3

Verwarm de oven voor op 225 °C.

4
4
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten

Voeg in de soeppan water en de bouillontabletten toe en laat 15 min. koken.

5
5
  • 1 stokbrood
  • 100 g gruyère

Snijd het stokbrood in schuine plakken (1 per persoon). Rasp de Gruyère kaas en strooi over de plakken.

6
6

Bak de plakken 5 min. in oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7
  • 2 el peterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.