Ui­en-prei­taart met olij­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (doorsnede 28 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

50 g boter in een pan en bak de ui en prei met de tijm 20 min. Schep regelmatig om. Bedek de ingevette ovenschaal met het deeg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de hamreepjes met de crème fraîche door het ui-preimengsel. Schep in de ovenschaal en bak 25 min. in de oven. Bestrooi met de olijven. Lekker met rucolasla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.