Pa­pri­kaqui­che

Geroosterde paprika, rauwe ham en amandelschaafsel. Dat is nog 'ns een bijzondere hartige taart.

  • lunch
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Geroosterde paprika, rauwe ham en amandelschaafsel. Dat is nog 'ns een bijzondere hartige taart. 4 personen
3 202

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Pureer de helft van de paprika met crème fraîche, losgeklopte eieren, het paprikapoeder en peper.
  2. Verdeel dit met de ham en de rest van de paprikareepjes in de vorm. Bestrooi met de amandelen. Bak ca. 45 min. goudbruin in de oven.

serveertip:

Seveer met witlofsalade voor een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten)

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.570 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Paprikaquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kaqui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 465 g geroosterde paprika's

Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 tl paprikapoeder

Pureer de helft van de paprika met crème fraîche, losgeklopte eieren, het paprikapoeder en peper.

5
5
  • 145 g rauwe ham

Verdeel dit met de ham en de rest van de paprikareepjes in de vorm.

6
6
  • 55 g amandelschaafsel

Bestrooi met de amandelen. Bak ca. 45 min. goudbruin in de oven.

serveertip:

Seveer met witlofsalade voor een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten)

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.