Gei­ten­kaas-drui­ven­sa­la­de

Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.

(403)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas. 4 personen
3 403

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
  3. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
  4. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.

variatietip:

Deze salade is ook lekker met witte druiven.

combinatietip:

Lekker met bruin stokbrood.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaas-druivensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas-drui­ven­sa­la­de

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 3 el walnoten

Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 el vloeibare honing

Klop met een garde de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 rode ui
  • 250 g pitloze rode druiven
  • 150 g rucolaslamelange

Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.

5
5
  • 200 g chèvres doux 45+
  • 1 el olijfolie

Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

6
6

Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.

7
7
  • 1 el vloeibare honing

Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten

variatietip:

Deze salade is ook lekker met witte druiven.

combinatietip:

Lekker met bruin stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.