Bi­stro-ge­hakt­bal & to­ma­ten­sa­la­de

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de gehaktballen in 15 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote koeken-pan en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Meng de tomaten met de rest van de olie, de helft van de uien en de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Bak de rest van de uien in dezelfde pan 3 min. Voeg 250 ml water en het juspoeder toe en breng al roerend aan de kook. Laat de jus 1 min. doorkoken.
  5. Leg de gehaktballen op 4 borden. Verdeel de jus erover en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.