Wraps met ker­rie­kip

Met wraps als bestek gaat deze heerlijke roti ook bij kinderen zo naar binnen!

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met wraps als bestek gaat deze heerlijke roti ook bij kinderen zo naar binnen! 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.
  2. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Voeg tenslotte de aardappelen toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over borden. Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 's ochtends al maken. Verwarm het 8 min. in een wok, schep regelmatig om. Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.

serveertip:

Traditioneel wordt roti met de hand gegeten. Scheur telkens een stukje van de wrap en gebruik dit als 'bestek' om de kip, aardappelen en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Wraps met kerriekip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met ker­rie­kip

1
1
  • 500 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in stukken van 1½ cm en kook in water met zout in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kerriepoeder

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg het kerriepoeder en de knoflook toe en roerbak 1 min.

4
4
  • 450 g sperziebonen

Voeg de ui toe, bak 2 min. mee en voeg de bevroren sperziebonen toe.

5
5

Roerbak nog ca. 6 min. tot de sperziebonen gaar zijn. Voeg tenslotte de aardappelen toe.

6
6

Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra kerriepoeder.

7
7
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel ze over borden. Serveer met de kip, aardappelen en sperziebonen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 's ochtends al maken. Verwarm het 8 min. in een wok, schep regelmatig om. Verwarm de wraps vlak voordat je gaat eten.

serveertip:

Traditioneel wordt roti met de hand gegeten. Scheur telkens een stukje van de wrap en gebruik dit als 'bestek' om de kip, aardappelen en sperziebonen mee op te pakken en op te eten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.