Coq au vin

De rode wijn, de kruiden, de sjalotten en de malse kip… niet voor niks een Franse klassieker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 40 min. wachten
(206)waardeer
frans hoofdgerecht De rode wijn, de kruiden, de sjalotten en de malse kip… niet voor niks een Franse klassieker. 4 personen
3 206

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Lekker erbij

Bereiden

  1. Leg de kip in een diepe schaal waar hij qua omvang net in past. Voeg de wijn en tijm toe. Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe als hij boven de marinade uitkomt. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Snijd de spek in stukken en bak in dezelfde pan 3 min. Halveer de sjalot, voeg toe en bak 3 min. mee. Maak de champignons schoon met keukenpapier en bak 3 min. mee. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Doe de kip terug in de pan en voeg de marinade en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven.
  3. Haal de kip uit de pan. Leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie. Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Verdeel de kip in stukken. Schep de saus erover.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.550 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Coq au vin

terug naar recept

Coq au vin

1
1
  • 1 hele kip
  • ¾ liter rode wijn
  • 8 g verse tijm

Leg de kip in een diepe schaal waar hij qua omvang net in past. Voeg de wijn en tijm toe.

2
2

Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe als hij boven de marinade uitkomt. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier.

Marineren

Instructievideo

00:39 min.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 175 g gerookt ontbijtspek

Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Snijd de spek in stukken en bak in dezelfde pan 3 min.

4
4
  • 400 g sjalotten
  • 250 g champignons

Halveer de sjalot, voeg toe en bak 3 min. mee. Maak de champignons schoon met keukenpapier en bak 3 min. mee.

5
5
  • 4 tenen knoflook
  • 500 ml runderbouillon

Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Doe de kip terug in de pan. Voeg de marinade en bouillon toe.

6
6

Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven.

7
7

Haal de kip uit de pan. Leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie.

8
8
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.

9
9

Verdeel de kip in stukken. Schep de saus erover.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.