Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Coq au vin

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 160 min wachten
(190)waardeer
Een lekker frans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, hele kip, rode wijn, tijm, olijfolie, gerookt ontbijtspek, sjalotten, champignons, knoflook, runderbouillon, boter en bloem Frans hoofdgerecht 4 personen 725 kcal
3 190

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Leg de kip in een diepe schaal waar hij qua omvang net in past. Voeg de wijn en tijm toe. Laat minimaal 2 uur marineren, keer af en toe als hij boven de marinade uitkomt. Neem de kip uit de marinade en dep droog met keukenpapier. 2. Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Doe het spek in dezelfde pan en bak 3 min. Voeg de sjalotten toe en bak 3 min. mee. Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. 3. Doe de kip terug in de pan en voeg de marinade en bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Haal de kip uit de pan. Leg op een schaal en dek af met aluminiumfolie. 4. Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. 5. Verdeel de kip in stukken. Schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree.

video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 725 kcal
  • Eiwit 41 g
  • Vet 51 g
  • Koolhydraten 26 g
Tags