Kip à la nor­man­de

Gestoofd in calvados en appelcider en geserveerd met gebakken appel. Kip ik houd je!

(502)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Gestoofd in calvados en appelcider en geserveerd met gebakken appel. Kip ik houd je! 4 personen
4 502

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit een kwart van de boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan.
  2. Snijd de sjalotten in kwarten. Fruit ze daarna in dezelfde pan in 3 min. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven.
  3. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot ⅓ inkoken. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit nog een kwart van de boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin.
  4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.

video

Saus mon­te­ren

Instructievideo - 00:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kip à la normande

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip à la nor­man­de

1
1
  • 4 kippenpoten zonder rugstuk

Bestrooi de kippenpoten met peper en zout.

2
2
  • 25 g koude boter

Verhit de boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin.

3
3
  • 30 ml calvados

Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan.

4
4
  • 4 sjalotten

Snijd de sjalotten in kwarten. Fruit ze daarna in dezelfde pan in 3 min.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g champignons

Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 550 ml appelcider
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de cider, crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven.

7
7

Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot ⅓ inkoken.

8
8
  • 1 appel

Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken.

9
9
  • 25 g koude boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin.

10
10
  • 50 g koude boter

Snijd de rest van de boter in blokjes.

11
11

Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is.

12
12

Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.