Pro­ven­çaal­se vis­sers­stoof­pot

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 181

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
  3. Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
  4. Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mossel­schelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.

Tip:

U kunt dit gerecht grotendeels 's ochtends al bereiden. Volg voor serveren het recept vanaf stap 3.

Tip:

Met de rest van de mosselen kunt u een lekker borrelhapje maken, zoals mosselen met pijnboompittensaus. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.