Ba­mi goreng met spek­jes en ei

Lekker met friszure komkommersalade.

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker met friszure komkommersalade. 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.
  2. Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes. Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.
  3. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan. Roerbak in het spekvet de groenten 3 min. Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min. Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor. Serveer de bami goreng met de komkommer.

combinatietip:

Zet voor de liefhebbers van pittig eten sambal op tafel.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 2.265 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Bami goreng met spekjes en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi goreng met spek­jes en ei

1
1
  • 300 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.

2
2
  • 4 eieren

Klop de eieren los met peper en zout.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes.

4
4
  • 1 komkommer
  • 2 el wittewijnazijn

Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.

5
5
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6
  • 400 g oosterse wokgroente

Roerbak in het spekvet de groenten 3 min.

7
7
  • 150 ml kraanwater
  • 48 g mix voor bami goreng

Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min.

8
8

Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor.

9
9

Serveer de bami goreng met de komkommer.

combinatietip:

Zet voor de liefhebbers van pittig eten sambal op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.