Ge­vul­de pa­pri­ka met no­ten­rijst

Je gaart de paprika in de saus, daardoor wordt hij heerlijk zacht en zoet.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je gaart de paprika in de saus, daardoor wordt hij heerlijk zacht en zoet. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookwater op.
  2. Halveer de rode en gele paprika (inclusief steel) en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Schep 1/3 van de rijst om met het fijngehakt en vul de paprikahelften met dit rijstmengsel. Schep de maiskorrels door de rest van de rijst en houd de pan afgedekt warm op een warmhoudplaatje.
  3. Snipper de groene paprika en ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de groene paprika toe en roerbak 3 min. Schenk de tomatensaus erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg wat kookwater van de rijst toe als de saus te dik is.
  4. Leg de gevulde paprika's in de saus, dek af en stoof de paprika's ca. 15 min. op laag vuur. Verdeel de rijst over de borden, leg een gevulde paprika erop en schep de tomatensaus eroverheen.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Gevulde paprika met notenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met no­ten­rijst

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookwater op.

2
2
  • 1 paprikamix

Halveer de rode en gele paprika (inclusief steel) en verwijder het zaad en de zaadlijsten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 175 g Tivall fijngehakt

Schep 1/3 van de rijst om met het fijngehakt en vul de paprikahelften met dit rijstmengsel.

4
4
  • 300 g maiskorrels crispy

Schep de maiskorrels door de rest van de rijst en houd de pan afgedekt warm op een warmhoudplaatje.

5
5
  • 1 ui

Snipper de groene paprika en ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de groene paprika toe en roerbak 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 500 g tomatensaus

Schenk de tomatensaus erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg wat kookwater van de rijst toe als de saus te dik is.

8
8

Leg de gevulde paprika's in de saus, dek af en stoof de paprika's ca. 15 min. op laag vuur.

9
9

Verdeel de rijst over de borden, leg een gevulde paprika erop en schep de tomatensaus eroverheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.