Oos­ters vis­pak­ket­je met ge­wok­te an­dij­vie

Dit pittige-vis-cadeautje stooft zachtjes gaar in de oven. Lekker met geurige pandanrijst.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit pittige-vis-cadeautje stooft zachtjes gaar in de oven. Lekker met geurige pandanrijst. 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en meng in een schaal met de woksaus en sambal. Schep de vis erdoor.
  2. Verdeel de vis over de folievellen en draai die naar boven toe dicht. Leg op een bakplaat en bak 15 min.
  3. Snijd de rest van de ui in partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Schep de helft van de andijvie erbij en roerbak 3 min. totdat de andijvie geslonken is.
  4. Voeg de rest van de andijvie toe en roerbak weer 3 min. Stoof op laag vuur nog 3 min. door. Serveer de andijvie met de vispakketjes en de pandanrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Oosters vispakketje met gewokte andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ters vis­pak­ket­je met ge­wok­te an­dij­vie

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 300 g pandanrijst
  • 500 g pangasiusfilets
  • 1 ui
  • 50 ml woksaus ginger
  • 1 tl sambal

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes. Snipper de ui zeer fijn en meng in een schaal met de woksaus en sambal. Schep de vis erdoor.

3
3

Verdeel de vis over de folievellen en draai die naar boven toe dicht. Leg op een bakplaat en bak 15 min.

4
4
  • 1 ui
  • 2 el oosterse wokolie
  • 500 g fijngesneden andijvie

Snijd de ui in partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Schep de andijvie erbij en roerbak 3 min. totdat de andijvie geslonken is.

5
5
  • 500 g fijngesneden andijvie

Voeg de rest van de andijvie toe en roerbak weer 3 min. Stoof op laag vuur nog 3 min. door. Serveer de andijvie met de vispakketjes en de pandanrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.