Ita­li­aan­se wit­lof­scho­tel

Witlof laat zich in deze pastaschotel met oregano en tomaat van een heel andere kant zien.

(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Witlof laat zich in deze pastaschotel met oregano en tomaat van een heel andere kant zien. 4 personen
3 185

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240 °C. Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in 4 stukken. Kook het witlof 5 min. in ruim kokend water en giet af. Meng in de ovenschaal de penne, het witlof, de tomatenblokjes, oregano en de helft van de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de korstjes van het brood en pers de knoflook uit. Verkruimel het brood in een kom en meng het met de knoflook en de rest van de gemalen kaas.Verdeel over de pasta in de ovenschaal. Sprenkel de olie erover.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

video

Wit­lof

Onze leverancier - 04:09 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Italiaanse witlofschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se wit­lof­scho­tel

1
1

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 240 °C.

2
2
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in 4 stukken.

Witlof

Instructievideo

04:09 min.

4
4

Kook het witlof 5 min. in ruim kokend water en giet af.

5
5
  • 500 g tomatenblokjes
  • 1½ el oregano
  • 150 g gemalen belegen kaas 50+

Meng in de ovenschaal de penne, het witlof, de tomatenblokjes, oregano en de helft van de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 3 sneetjes oud brood
  • 1 teen knoflook
  • 150 g gemalen belegen kaas 50+

Snijd de korstjes van het brood en pers de knoflook uit. Verkruimel het brood in een kom en meng het met de knoflook en de rest van de gemalen kaas.

7
7
  • 3 el olijfolie

Verdeel over de pasta in de ovenschaal. Sprenkel de olie erover.

8
8

Bak de schotel in de oven of onder de grill ca. 12 min. tot er een goudbruin korstje op zit. Serveer direct.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.