Zo­mer­se kik­ker­erw­ten­soep

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kikkererwten laten uitlekken. Helft hiervan fijnprakken. Worteltjes schoonmaken en in reepjes snijden. In grote pan olie verhitten. Prei en wortel ca. 3 minuten bakken. Hele kikkererwten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Vleesbouillon, geprakte kikkererwten en 500 ml water toevoegen. Soep ca. 10 minuten laten koken. Peterselie fijnknippen en over soep strooien. Soep serveren met parmezaanse kaas en stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.