Pa­pri­ka­taart met kaas

Hartige taart met een vulling van twee soorten kaas. Dubbel zo lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Hartige taart met een vulling van twee soorten kaas. Dubbel zo lekker! 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, was de paprika's en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de roquefort erboven en vermeng. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Verdeel het paprikamengsel over de bodem. Klop de eieren los met de MonChou en schenk over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met friséesla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 32-33

Paprikataart met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­taart met kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 3 paprika's

Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, was de paprika's en snijd in kleine blokjes.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 150 g roquefort

Verkruimel de roquefort erboven en vermeng. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5
5
  • 2 eieren
  • 194 ml Mon Chou zacht & luchtig

Verdeel het paprikamengsel over de bodem. Klop de eieren los met de mon chou en schenk over de vulling.

6
6

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met friséesla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.