Steak met kom­kom­mer­saus

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de krieltjes beetgaar met een snufje zout in ca. 8 min. Schil de komkommer en rasp deze grof. Druk in een zeef het vocht eruit. Pel de knoflook en pers boven de yoghurt uit in een schaal. Voeg de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout. Was de broccoli, maak schoon, verdeel roosjes, snijd in stukjes stronkjes en kook beetgaar in ca. 8 min. Bestrooi de steaks met peper en zout en grill aan beide kanten ca. 3 min. Rol de krieltjes door de dille. Serveer de steaks met saus, dille-aardappeltjes en broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 34-35

Steak met komkommersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak met kom­kom­mer­saus

1
1
  • 700 krieltjes
  • ½ komkommer

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de krieltjes beetgaar met een snufje zout in ca. 8 min. Schil de komkommer en rasp deze grof.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ dl milde yoghurt

Druk in een zeef het vocht eruit. Pel de knoflook en pers boven de yoghurt uit in een schaal. Voeg de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 800 broccoli

Was de broccoli, maak schoon, verdeel roosjes, snijd in stukjes stronkjes en kook beetgaar in ca. 8 min.

4
4
  • 4 steaks du boeuf
  • 1 el verse dille

Bestrooi de steaks met peper en zout en grill aan beide kanten ca. 3 min. Rol de krieltjes door de dille.

5
5

Serveer de steaks met saus, dille-aardappeltjes en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.