Zuur­kool­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(210)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 210

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Katenspek over bodem verdelen. Zuurkool erover verdelen. Ananasschijven erop rangschikken. Roommengsel over zuurkool schenken. Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen. Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt. Lekker met kropsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.