Broc­co­li-zalm­taart

Een hartige taart met maar 4 ingrediënten? Ideaal!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een hartige taart met maar 4 ingrediënten? Ideaal! 4 personen
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Ontdooi de bladerdeeg. verdeel de broccoli in kleinere roosjes en blancheer ca. 3 min. Spoel de roosjes af met water en laat ze uitlekken. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel de zalm in stukjes. Schil de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom de zalm en de broccoli. Klop de eieren los met de slagroom, peper en eventueel wat zout.
  3. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de quichevorm in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. de taart gaar en lichtbruin. Schep in een kom de sladressing door de komkommer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 06-07

Broccoli-zalmtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-zalm­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 5 bladerdeeg
  • 300 g broccoliroosjes

Ontdooi de bladerdeeg. verdeel de broccoli in kleinere roosjes en blancheer ca. 3 min. Spoel de roosjes af met water en laat ze uitlekken.

3
3
  • 418 g zalm
  • 1 komkommer

Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel de zalm in stukjes. Schil de komkommer en snijd de komkommer in plakjes.

4
4
  • 3 eieren
  • 4 el slagroom

Meng in een kom de zalm en de broccoli. Klop de eieren los met de slagroom, peper en eventueel wat zout.

5
5

Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

6
6
  • 4 el Thousand Islands sladressing

Zet de quichevorm in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. de taart gaar en lichtbruin. Schep in een kom de sladressing door de komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.